Cadru Natural

Comuna Slatina-Timiş


Cadru Natural Slatina Timiș

Teritoriul comunei Slatina Timis este cuprins in zona dealurilor piemontane. Lunca si terasa inferioara a raului Timis, despart teritoriul comunei in doua parti aproximativ egale.

Localitatiile Slatina Timis si Sadova Veche se incadreaza luncii si terasei raului, iar Ilova si Sadova Noua pe platouri din zona deluroasa. Lunca este bine delimitata de vesatii dealurilor inconjuratoare care se ridica brusc la inaltimi de 1000m, gradul de impadurire este foarte redus, predominand zonele inierbate.

Comuna Slatina Timis se incadreaza geologic, intr-un golf ala marii panonice avansat intre munti, sedimentele panoniene care formeaza roca fundament in zona, apar pe ripele de pe versanti, sub forma de marne in alternanta cu nisipuri cimentate.

Zona de terasa a Timisului cuprinde soseaua Timisoara - Orsova, iar zona de lunca a Timisului este cuprinsa intre versanti si firul apei, mai bine dezvoltata pe malul stang al raului, unde cuprinde localitatea Slatina Timis.

Principalul rau din raza comunei Slatina Timis, isi are izvoarele in muntele Semenic la cota de 1400m si lungimea cursului de izvoar la frontiera de 233.5 km. Principalul afluent al Timisului in zona este raul Slatina, avand izvoarele in Masivul Semenic, lungimea cursului fiind de 11km.

Copyright © 2007-2024 - Primăria Slatina-Timiş

Comuna Slatina-Timiş, Caraş-Severin, România

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii